Golvslipning

Så görs en bra golvslipning

När golv har blivit slitna och behöver slipas så är det viktigt att göra ett ordentligt arbete för att efterlämna bästa möjliga resultat. Så här jobbar vi:

Först kommer vi ut på besök för att utvärdera vilka behov som finns. I många fall räcker det med att slipa ner ytan för att göra den jämn och sedan efterbehandla medan det i andra lägen kan vara nödvändigt att renovera eller helt byta ut plankor eller parkettstavar för att de har fått skador som annars skulle innebära att man behövde slipa ner hela golvet mer än nödvändigt.

När vi har utvärderat golvets skick och vilka åtgärder som krävs så ger vi dig en offert. I offerten ingår såväl arbetskostnaden samt kostnader för efterbehandling. Du som kund väljer fritt vilken typ av yta du vill ha. Det går att förändra golvets karaktär mycket genom en ny ytbehandling.

golvslipning huddinge parkettgolv

Arbetet påbörjas

Innan vi sätter igång med själva slipningen är det viktigt att rummet är helt tömt så att vi kan arbeta effektivt. Vi skyddar dörröppningar och liknande för att undvika dammspridning till resten av bostaden eller lokalerna. Även om vi arbetar med slipmaskiner som dammsuger direkt så är det alltid bättre att skydda rummen extra.

Vi reparerar de bitar av golvet som eventuellt behöver tas om hand innan vi slipar, sedan sätter vi igång med själva sliparbetet. Vi arbetar med maskiner med hög kapacitet så att vi kan slipa stora ytor på kort tid. I hörnen arbetar vi med mindre maskiner som kommer åt även i de snävaste vinklar.

När slipningen är färdig efterbehandlar vi med den metod som du har beställt. Vi kan erbjuda allt från lack och bets till olika typer av vax, hårdvaxolja, såpning och lut. Vissa behandlingar räcker det att man gör en gång medan andra kräver att man gör flera behandlingar eller utför en polering efter att det har torkat in. Vi informerar dig innan så du vet när du kan räkna med att ditt rum går att använda igen.

Du som beställare får besikta golvet när vi är färdiga så att du är helt nöjd med vårt arbete och sedan är det hela klart!

golvslipning huddinge parkettgolv

Golvslipning ska vara en smidig process från början till slut. Anlita oss för ett snabbt jobb